Láthatatlan fogtömések Debrecenben

·      Tökéletesen illeszkedő, láthatatlan tömés 

A képen látható, hogy a korábbi kezelések esetében páciensünknél a tömések széle nem lett elég pontos hozzáigazítva a foganyag széléhez. Ilyen esetben idővel a tömések elszíneződnek, széleiken rés képződik, ami a későbbi aláromlás esélyét megsokszorozza. Az általunk készített töméseken látható, hogy teljesen hozzásimulnak a fogakhoz, így a fentebb említett, nem kívánatos hatások kisebb eséllyel fognak kialakulni. A képeken a kék háttér valójában kofferdám gumilepedő, amiről szolgáltatásaink között bővebben is olvashat.

Alászuvasodott tömések cseréje

A nem megfelelő módon elkészített tömések esetében sajnos nagyon gyakori jelenség lehet az aláromlás. Ha ez nem megfelelő szájápolási szokásokkal párosul, akkor általában a fogak korai elvesztéséhez vezet. A képen látható esetben még épp időben tudtuk kicserélni az alászuvasodott fogtöméseket. Az elért eredmény a beteg számára is motiváló volt, ezért azóta sokkal alaposabban tisztítja fogait.

Foglaljon időpontot most!

Egyedi nyitva tartás szerint dolgozunk, ezért látogatása előtt telefonos bejelentkezés szükséges.
Amennyiben szeretne velünk időpontot egyeztetni, kérjük, az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Időpontfoglalás: +36 20 212 0202

Amalgám tömések cseréje kompozit tömésre

Rendelőnkben rutinszerűen cserélünk amalgám töméseket fogszínű (kompozit) tömésekre. A képeken jól átható, hogy a korszerűbb technológiával szinte láthatatlanná válnak a fogászati tömések és tökéletes esztétikai eredmény érhető el.

 Apró törés javítása tömőanyaggal

Fiatal hölgy páciensünk fogából letört egy darab, melyet tömőanyag használatával pótoltunk. Ez az eljárás általánosnak számít olyan, kisméretű törések esetében, mely a képen is látható. A módszert más néven élpótlásnak is szokásos nevezni.

Ebben az esetben egy régi amalgám illetve ideiglenes tömés cseréjét végeztük el. Mint látható, az eredmény nem csak funkcionalitását tekintve, de esztétikai szempontból is kielégítő. Debreceni rendelőnkben szeretjük az általunk kialakított fogak barázdáit kicsit megszínezni, hogy a végeredmény a lehető legélethűbb legyen.

Egy biciklis baleset és a fog

Fiatal kisfiú betegünknek focizás közben tört le a fogából egy darab. Ez nem egyedi baleset, azt is mondhatnánk, klasszikusnak tekinthető történet a fogászatban. Mivel a kis beteg nagyon ügyesen viselkedett, így a törött fog tömőanyaggal helyreállítható volt. Próbáltunk formailag lemásolni a szomszédos fogát, hogy esztétikailag akkor se zavarja a tömésünk, ha már fontosabb lesz számára a külső.