top of page
Close-up portrait of yong woman casual portrait in positive view, big smile, beautiful mod

//

KEZELÉSEK

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS ÉS HOMOKFÚJÁSOS KEZELÉS

A SZÁJHIGÉNÉ MEGŐRZÉSÉNEK LEGFONTOSABB ELEME
AZ ÉVENKÉNTI SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉS!

//

MIÉRT JAVASOLT A 
FOGKŐELTÁVOLÍTÁS?

A fogkövön megtapadó plakk baktériumokat tartalmaz, amelyek számos szájüregi problémát okozhatnak, mint például fogínygyulladás vagy ínyvérzés. A rendszeres fogkőeltávolítás segít megelőzni ezeket a problémákat.

A fogkő eltávolítása segít fenntartani a friss leheletet. A fogkövön megtapadt baktériumok kellemetlen szájszagot okozhatnak, és a fogkőeltávolítás révén ezeket a baktériumokat is eltávolítják.

A szájüregi egészség összefüggésben áll az általános egészséggel. A fogkövön megtapadt baktériumok és gyulladások más területeken is problémákat okozhatnak. A szájhigiéniai gyakorlatok, ideértve a fogkő eltávolítását is, hozzájárulhatnak az általános egészségmegőrzéshez.

A FOGÁSZATI TISZTÍTÁS LÉPÉSEI

//

KOV_5511-Edit.jpg

I. FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

Összességében a fogkő eltávolítása nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem az egészséges szájhigiénia és az általános egészségmegőrzés szempontjából is. Rendszeres fogászati ellenőrzések és a fogkőeltávolítás segítenek megelőzni a komolyabb fogászati problémákat és hozzájárulnak a hosszú távú szájügyi egészség fenntartásához.

2_30112021130759_aquacare-odontologia-sin-contacto.jpg

II. HOMOKFÚJÁS

A fogászati homokfújás egy hatékony és kímélő fogtisztítási eljárás, mely során egy speciális eszközt alkalmaznak a fogzománc felszínéről származó fogkő, elszíneződések és egyéb lágy lepedékek eltávolítására. A rendszer lényege egy kézben tartható eszköz, amely magas nyomású levegőt és vízkeveréket vagy finom részecskéket (pl. nátrium-bikarbonát vagy glicinpor) juttat a fogfelszínekre. Az eljárás során az eszköz által kibocsátott finom részecskék, vagy a víz és por keveréke kíméletesen eltávolítja a fogakról a felgyülemlett plakkot, fogkövet és egyéb elszíneződéseket. A fogászati homokfújás rendkívül hatékony a fogzománc tisztításában, miközben minimálisra csökkenti a fogkő eltávolításával járó diszkomfortot. Az eljárás előnyei közé tartozik a gyorsaság és hatékonyság, valamint a páciens számára kellemesebb élmény. A fogorvosok és higiénikusok gyakran alkalmazzák ezt a módszert, hogy fenntartsák a páciensek szájhigiéniáját és elérjék a friss leheletet, miközben minimalizálják az esetleges kényelmetlenséget. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden esetben alkalmazható, és az egyéni szükségletek és fogorvosi állapot figyelembevételével kell eldönteni, hogy ez a módszer megfelelő-e az adott páciens számára.

Image by William Warby

III. HIGIÉNÉS TANÁCSADÁS

A szájhigiénés tanácsadás kiemelkedő előnye az egészséges fogak és ínyek fenntartása mellett az, hogy segít kialakítani a páciensekben a tudatos szájhigiéniai szokásokat. A rendszeres tanácsadás révén a szakember részletesen tájékoztathatja a pácienseket a helyes fogápolási gyakorlatokról és az egészséges étkezés szerepéről. Az egyik kiemelkedő előny a megelőzésben rejlik. A páciensek megtanulhatják, hogyan kerülhetik el a fogszuvasodást és az ínyproblémákat a helyes szájhigiéniai rutinok kialakításával. Az egyszerű, de hatékony fogmosási és fogselyemhasználati technikák elsajátítása révén hozzájárulhatnak a fogak tiszta és egészséges állapotának megőrzéséhez. Ezenkívül a szájhigiénés tanácsadás lehetőséget teremt arra, hogy a szakember személyre szabott tanácsokat adjon a pácienseknek azoknak a speciális szájhigiéniai igényeiknek megfelelően. Például, ha valaki fogszabályzót visel, a tanácsadó javasolhat olyan eszközöket, amelyek segítik a tisztítást. Vagy ha valakinek fogínyproblémái vannak, a tanácsadó felvilágosíthatja a megfelelő ínyápolási módszerekről és termékekről. Az egyik kulcsfontosságú előny a prevencióban és a tudatos szokások kialakításában rejlik. A páciensek megtanulják, hogy rendszeresen ellenőrizzék és gondozzák fogazatukat, és ezáltal csökkentsék a fogászati problémák kockázatát. A szájhigiénés tanácsadás révén kialakuló tudatosság hozzájárulhat az egészséges szájüregi állapotok fenntartásához, ami hosszú távon a páciensek teljes egészségének javulásához is vezethet.

//

TEL:

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha nem tudjuk fogadni hívását, egy munkanapon belül mindenképp visszahívjuk!

FOGSELYEM ÉS FOGKÖZTISZTÍTÓ 
mert a fogmosás sajnos önmagában kevés

//

POT_6331.jpg
POT_6338.jpg

Ahogy a képeken látható, a fogszuvasodás alattomosan, a két fog közötti résből indul ki. Ha valakinek egyébként nem voltak még lyukas fogai, akkor ezek a problémákat húsz éves kor körül kezdenek megjelenni. Amennyiben a páciens nem iktatja be a fogselyem és a fogköztisztító helyes használatát a szájápolási rutinjában, akkor néhány év alatt akár 10 új fogtömésre is szükség lehet. Ezen eszközök helyes használata nem mindenki számára egyszerű, ezért Dentálhigiénikus kollégáink nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra.

//

ELŐTTE-UTÁNA - 120 DB ESETÜNK

Az itt láható fényképek rendelőnkben készültek és kizárólag nálunk készített munkák láthatóak rajtuk. A képre kattintva nagyban is megtekintheti az adott esetet.

Dr. Hadházi Zsófia Parodontológus 
Kolléganőnk bemutatja az eszközök használatát

//

//

ISMERJE MEG FOGORVOSINKAT

potidental-laci-web-1024x1024.jpg

Dr. Póti László

Vezető Fogorvos

Esztétikai Specialista

Fogorvosi diplomám megszerzését követően hét évig tanítottam a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán angol és magyar nyelven. Fő oktatási területeim a fogpótlástan, valamint a fogak preparációjának gyakorlati oktatása volt. Egyetemi munkám számomra legfontosabb eredménye hallgatóság szavazatai által 2018-ban elnyert Év Oktatója-díj. Az oktatóként eltöltött éveknek sokat köszönhetek, azonban végig éreztem, hogy inkább a gyakorlathoz van tehetségem. 2019 nyarán egyetemi pályafutásom véget ért, így teljes figyelmem a a saját tulajdonú rendelőnkben folyó kezelésekre irányul. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik munkájukban találják meg a kiteljesedésüket. Hivatásomra alkotóművészetként tekintek. A minimál invazív fogászatban hiszek, melynek alapja, hogy a foganyag minél kisebb mértékű roncsolásával végezzük a beavatkozásokat. A diploma megszerzése után tudatosan a fogászati héjak és betétek készítésére fókuszáltam, így ezen beavatkozások készítésében rendelkezem a legtöbb rutinnal. Pályafutásom során eddig több mint harminc fogászati kurzuson vettem részt, illetve aktív tagja vagyok több szakmai online portálnak. Legújabb szenvedélyem a mikroszkóppal végzett gyökérkezelések területe. A közösségi médiában rendszeresen teszek közzé fogászati jellegű érdekes fényképeket. Emellett több fogászati gyártó partnereként veszek részt anyagok tesztelésében és bemutatásában is. Hobbim a fogászati fényképezés, az általam végzett fogászati beavatkozások eredményeinek szakmai és művészi megörökítése.

potidental-orsi-web-1024x1024.jpg

Dr. Varga Orsolya

Fogorvos

Esztétikai Specialista

Dr. Varga Orsolya vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán végeztem summa cum laude minősítéssel. Tíz éves tapasztalattal rendelkezem. Döntő többségben esztétikai jellegű fogászati beavatkozásokat végzek. Diplomám megszerzése óta több tucat továbbképzésen vettem részt angol és magyar nyelven is fogászati héjak és komplex kezelésektémakörökben. Az ellátás során a legmodernebb fogászati eljárásokat és eszközöket alkalmazom, előtérbe helyezvén a pácienseim igényeit és elvárásait. Mindig is az aprólékos munkát igényelő területek vonzottak, mivel ebben ilyen esetekben érvényesül leginkább a művészi szabadság. A fogászat számomra nem foglalkozás, hanem művészet, ezért mindig is egy olyan munkahely volt az álmom, ahol ezt a hozzáállást értékeli a rendelő vezetése és páciensköre is. Rendszeresen fotózom a munkáimat. A fényképes dokumentáció hozzájárul a fejlődésemhez, valamint a páciensek számára is kézzelfoghatóvá, érthetőbbé teszi egy fogorvos munkáját illetve annak minőségét. Nagyon örülök, hogy végre egy olyan csapatban dolgozhatok, ahol nem vagyok egyedül a szakmám iránti rajongással. A művészetek iránt kifejezetten érdeklődő embernek tartom magam. Harminc éve hegedülök. Emellett hobbim az népzenei stílusú éneklés és a néptánc. ​

potidental-arpi-web-1024x1024.jpg

Dr. Kunka Árpád

Arc-állcsont és Szájsebész Szakorvos

2012-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően a Debreceni Egyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti osztályán dolgoztam. 2022-től a Debreceni egyetem szájsebészeti ambulanciáján dolgozom. Emellett több magánrendelőben is dolgozom szájsebészként. Fontosnak tartom, hogy bármely beavatkozást kellő körültekintéssel, alázattal és fájdalommentesen végezzünk. Rutinszerűen végzek műtéteket a bonyolultabb bölcsességfog eltávolítástól az összetettebb implantológiai esetekig. Legtöbben tartanak a fogsebészeti beavatkozásokról, így a legnagyobb elismerés számomra az, amikor sikerül eloszlatni pácienseim aggodalmát. Jó érzéssel tölt el, amikor egy bajba jutott páciensnek bizonyíthatom hogy, fájdalommentesen is lehet szájsebészeti ellátást végezni. A fogászat mellett a Debreceni Egyetem Élettani Intézetben végzem nagydoktori (PHD) képzésem. Kutatásom fő témája a fogeredetű fájdalmak pontos feltérképezése és a nyálmirigybetegségek diagnosztikája. Munkám során a betegellátás élvez prioritást, de az oktatásban is aktívan részt veszek magyar és angol nyelven.

333660725_954094762681434_6453259106228768859_n.jpg

Dr. Hidi Erika

Endodontus szakfogorvos

Gyökérkezelő specialista

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem. Diplomám megszerzése utáni években klinikai rezidensként részt vettem az újonnan hazánkban is megjelenő Endodoncia szakképzésben, melyből szakvizsgámat 2022-ben szereztem meg. Magánrendelői tevékenységem során valamint a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán szakorvosként évek óta részt veszek a speciális mikroszkópos, emelt szintű endodonciai ellátást igénylő, mások által reménytelennek és eltávolítandónak ítélt fogak megmentésében. Emellett részt veszek hallgatóink gyakorlati és elméleti képzésében angol és magyar nyelven egyaránt. Szívemhez legközelebb az endodonciai sebészet területe áll, így tudásom gyarapítása érdekében valamint, hogy a pácienseimnek még komplexebb ellátást tudjak nyújtani, 2023 elején megkezdtem második szakképzésemet a Dentoalveoláris sebészet területén. Számos beteg rendelkezik a gyökérkezeléssel kapcsolatban rossz érzéssel, félelemmel, célom munkám során hogy ezeket eloszlassam a fájdalommentes és minél komfortosabb kezelésélménnyel, nyugodt környezettel.

potidental-zsofi-web-1024x1024.jpg

Dr. Hadházi Zsófia

Parodontológus szakfogorvos

Ínykezelő specialista

Szakterületem a parodontológia, vagyis a fogágy megbetegedésének kezelése. A fogakat körülvevő íny és csont egészségének fenntartása minden egyéb fogászati beavatkozás alapját képezi, így fogágybetegséggel küzdő pácienseink először velem találkoznak a rendelőnkben, hogy aztán közös erővel állíthassuk meg ennek a betegségnek az előrehaladását.Engem ennek a szakterületnek a precizitása és kifinomultsága fogott meg, ahol a siker eléréséhez gondos, lelkiismeretes és türelmes hozzáállás szükséges. Különösen fontos számomra a pácienseimmel való kommunikáció, a fesztelen légkör, valamint az otthoni szájápolás alapelveinek átadása. 2015-ben elvégeztem a nemzetközileg elismert iTOP (egyénre szabott szájhigiénés profilaxis) kurzust, azóta célkitűzésem minden páciensem esetében a lehető legalaposabb, otthon is elvégezhető szájápolási módszer megtanítása. Magánrendelői tevékenységeim mellett főállásban a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának Parodontológiai Tanszékén dolgozom szakorvosként, ahol részt veszek a fogorvostanhallgatók oktatásában is, magyar és angol nyelven egyaránt. Hazai és nemzetközi továbbképzések aktív résztvevője vagyok, igyekszem folyamatosan bővíteni tudásomat. A fogorvoslás mellett érdeklődési körömbe tartozik még a zene és az angol nyelv, második diplomám megszerzése óta orvos – és egészségtudományi szakfordítóként is tevékenykedem.

//

Akik már bizalmat szavaztak nekünk

Dr. VÁRVÖLGYI TÜNDE

,,Sokáig kerestem egy jó szakembert, orvosként jobban belelátok a társszakmák működésébe.
Nagyon sokan ajánlották és valóban minden elképzelésemet felülmúlta.
Maximalista, precíz, betegközpontú, lelkiismeretes, empatikus, közvetlen. Egy profi. A beavatkozás teljesen fájdalommentes volt, az egész csapat folyamatosan Rád figyel, teljes az összhang, a környezet elegáns, exkluzív. Az eredmény pedig egyszerűen kifogástalan volt minden esetben."

bottom of page