top of page
Fogfehérítés

FOGLALJON IDŐPONTOT 

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha nem tudjuk fogadni hívását, egy munkanapon belül mindenképp visszahívjuk!

FOGFEHÉRÍTÉS DEBRECEN

MOSOLY

A LEGSZEBB ÉKSZER A

RENDELŐI VAGY OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS?

 1. Folyamat:

  • Rendelői fogfehérítés: Ezt a eljárást professzionális személyzet végzi egy fogászati rendelőben. Általában magas koncentrációjú fehérítő gélt alkalmaznak közvetlenül a fogakra, amelyet különleges fény vagy lézer aktivál. Az egész folyamat általában egy-két órát vesz igénybe.

  • Otthoni fogfehérítés: Az otthoni fehérítő készletek általában fehérítő gélt, és egyedi illeszkedő sineket tartalmaznak. Az otthoni készletekben használt gél általában alacsonyabb koncentrációjú, mint az orvosi rendelőben használtak. A kezelés időtartama függ a konkrét terméktől, de általában napi alkalmazást igényel egy meghatározott időtartamon belül, például több napig vagy néhány hétig.
    

 2. Felügyelet:

  • Rendelői fogfehérítés: Az rendelői fogfehérítés felügyelet alatt történik, ami biztosítja, hogy a folyamat biztonságosan és hatékonyan történjen. A felügyelet kizárja az esetleges negatív reakciókat vagy érzékenységeket a kezelés során.

  • Otthoni fogfehérítés: Bár az otthoni fehérítő készletek használati utasításokkal rendelkeznek, így orvos felügyelete nélkül kerülnek használatra. Ez növelheti a helytelen használat  kockázatát, ami szövődményekhez vezethet, például ínyirritációhoz vagy egyenetlen fehérítéshez.
    

 3. Hatékonyság:

  • Rendelői fogfehérítés: Az rendelői fogfehérítés általában azonnali és látványosabb eredményeket produkál az otthoni fehérítéshez képest, magasabb fehérítőszerek koncentrációja és a professzionális felszerelések miatt.

  • Otthoni fogfehérítés: Bár az otthoni fogfehérítés is elérhet látványos eredményeket, hosszabb időt vehet igénybe a kívánt fehérítési szint eléréséhez az orvosi kezeléshez képest. Emellett az eredmények változhatnak az eredeti fogszín és a használat rendszerességétől függően.
    

 4. Költség:

  • Rendelői fogfehérítés: Az rendelői fogfehérítés általában drágább az otthoni fehérítésnél a professzionális felügyelet és a felhasznált felszerelések miatt.

  • Otthoni fogfehérítés: Az otthoni fehérítő készletek általában megfizethetőbbek az orvosi kezeléshez képest, amiért népszerű lehet azok számára, akik költséghatékony fehérítési megoldást keresnek.
    

Összességében mind az rendelői, mind az otthoni fogfehérítési módszerek hatékonyak lehetnek a fogak fehérítésében, de a választás a költségvetés, a kívánt eredmények és a professzionális felügyelet preferenciája alapján változhat. Fontos fogorvoshoz fordulni annak meghatározásához, hogy az egyéni igények és a fogászati egészség szempontjából melyik fehérítési lehetőség a legmegfelelőbb.

MIÉRT A
POTIDENTAL?

Reális eredmények

Felelősségteljes fehérítés

Több fehérítő eljárás

Korrekt tájékoztatás

Nincs hamis hitegetés

Egyéb fogászati megoldások

Fogfehérítés-Debrecen

PEROXID MENTES FEHÉRÍTÉS?

A köznyelvben fogászati fehérítő eljárás alatt egy kémiai folyamatot értünk, melynek alapja minden esetben a hidrogén-peroxid. Kémiailag uton másképpen nem lehet kifehéríteni a fogakat. Minden ezzel ellentétes állítás ferdítés/becsapás:

,,Budapest, 2022. március 22. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 22 milliós bírságot szabott ki a Brightwhite fogfehérítő forgalmazóira, amiért több hatósági tiltás ellenére is intenzíven és rengeteg szempontból jogsértően reklámozták a közegészségügyi kockázatokat hordozó termékcsaládot."

Nem kémiai úton azonban több módszerrel is lehet javítani a fogak színén, azonban ezen esetben nem történik valódi árnyalat változás.

A peroxidmentes fogfehérítő termékek általában enyhe dörzsölőszerekre, aktív szénre, szódabikarbónára vagy más, a felszíni elszíneződéseket eltávolító összetevőkre támaszkodnak. Ezek a termékek különféle mértékben képesek lehetnek eltávolítani a fogak felszínén lévő foltokat, de csak a fogak külső rétegének felületi elszíneződéseire hatnak és nem mélyülnek el a fogak szerkezetében. Ezek a módszerek általában eltávolítják a fogak felszínén lévő kávé- vagy dohányfogyasztás okozta foltokat.  Ugyanezt a hatást érjük el a fogászatban használt ún. homokfújó eljárással. A fogak ugyan világosabbak lesznek, de csak azért, mert minden szennyeződés lekerül róluk. A fog szigorú értelemben vett saját színe azonban nem lesz világosabb!

A hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid tartalmú fogfehérítők hatékonyabban tudnak behatolni a fogzománcba, ahol eltávolítják a színező anyagokat és fehérítik a fogakat. Ezért a peroxidot tartalmazó fogfehérítők hosszabb ideig tartható, de fontos megjegyezni, hogy ezeknél a termékeknél is figyelembe kell venni a használati utasításokat, és a túlzott használat esetén fogérzékenység vagy más problémák léphetnek fel.

FOGFEHÉRÍTÉS ÁRAK

Konzultáció

Rendelői fehérítés

Otthoni fehérítés

HÍVJA FOGÁSZATUNKAT MOST!

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha nem tudjuk fogadni hívását, egy munkanapon belül mindenképp visszahívjuk!

ISMERJE MEG FOGORVOSAINKAT

Dr. Póti László

Fogorvos

Dr-Poti-Laszlo-Fogorvos-Debrecen (2).webp

Dr. Varga Orsolya

Fogorvos

Dr-Varga-Orsolya-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Kunka Árpád

Arc-állcsont szájsebész 

Dr-Kunka-Arpad-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Hidi Erika

Endodontus

Dr-Hidi-Erika-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Hadházi Zsófia

Parodontológus

Dr-Hadhazi-Zsófia-Fogorvos-Debrecen (1).webp

FOGORVOSI SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű ellátás minden fogászati problémára

bottom of page