top of page
The dentist is holding dentures in his hands. Dental prosthesis in the hands of the doctor

//

KEZELÉSEK

BPS FOGSOR DEBRECEN

MAGAS SZÍNVONALON ELKÉSZÍTETT MŰSOFOGSOR
BPS TANÚSÍTVÁNNYAL

A "BPS Denture" a BPS (Biofunctional Prosthetic System) fogtechnikai rendszer rövidítése, amelyet teljes protézisek (fogsorok) készítésére fejlesztettek ki. Ezek a fogsorok egyedi megközelítést alkalmaznak , figyelembe véve a páciens harapási funkcióit, rágási mozgásait és az állkapocs anatómiáját. A BPS fogsorok elkészítése során a fogorvosok részletesen elemzik a páciens szájüregét, hogy pontosan megértsék az egyedi igényeket és anatómiai sajátosságokat. Ennek eredményeként a fogsorok egyedi tervezésűek és a lehető legjobban illeszkednek a viselőjük szájához. Az anyagok tekintetében a BPS fogsorok csak magas minőségű, nehezen kopó és színváltozásra nem hajlamos anyagok felhasználásával készülnek. Ez biztosítja, hogy a fogsorok hosszú élettartamúak legyenek, és megőrizzék esztétikus megjelenésüket. A BPS rendszer hangsúlyt fektet az esztétikára is. A fogak formája, mérete és színe alapos tervezésen megy keresztül, hogy a lehető legtermészetesebben nézzenek ki. Az esztétikus megjelenés nemcsak a vizuális vonzerőt növeli, hanem a páciensek önbizalmát is javítja. Ezenkívül a BPS fogsorok optimalizálják a rágási és harapási funkciókat, hogy a viselőik könnyedén alkalmazkodhassanak a fogpótláshoz. Mindez együttesen teszi különlegessé és magas színvonalúvá a BPS fogsorokat a fogpótlás terén.

BPS FOGSOR ÁR

Konzultáció

Hagyományos fogsor

//

MIÉRT A
BPS FOGSOR?

​● Tartósabb és szebb műfogak

 Erős fogsor alapanyagok

 Kényelmesebb viselet

​● Lassabb kopás

 Magas esztétika

Maximális stabilitás
 

Stabil rágás

The dentist is holding dentures in his hands. Dental prosthesis in the hands of the doctor

//

A BPS FOGSOR
minősége a készítőin múlik

1.

 A gyártó által szigorúan meghatározott anyagokat alkalmazunk, garantálva a BPS által megszabott minőséget. Ez a protézisbe illesztett műfogra, valamint fogsor lemezének műanyagjára is vonatkozik. Ezek a adják a BPS jobb kopásállóságát, illetve egyéb kedvező mechanikai tulajdonságait.

2.

Ahogy minden kézműves munkában, itt is a legfőbb tényező az ember. A BPS készítése során szubjektív véleményünk szerint 70%-ban a fogtechnikus, 30%-ban a fogorvos hozzáállásán múlik a végeredmény. Természetesen az emberi kéz igényessége nélkül hiába alkalmazunk bármilyen drága anyagot. Nem beszélve a fogorvos és a fogtechnikus tapasztalatáról. Ezen fog múlni a fogsor esztétikája, és kényelmessége.

A BPS FOGSOR KÉSZÍTÉSÉNEK MENETE

//

KOV_5329-Edit.jpg

I. KONZULTÁCIÓ

30 perc

Első alkalommal megvizsgáljuk a szájképleteket, milyen lehetőségei vannak a BPS fogsor készítésének, milyen tartásra számíthat később a viselője. Emellett meghallgatjuk a páciens elvárásait, esztétikai és funkcionális igényeit. Amennyiben a vizsgálatok alapján úgy gondoljuk, hogy a fogsor helybenmaradása később közepes mértékben, vagy egyáltalán nem garantált, vagy talán más rögzítő elemekre (pl. implantátumok) is szükség lenne, arról már az első alkalommal tájékoztatjuk páciensünket.

Lower individual resin tray for complete denture.jpg

II. ELSŐ LENYOMAT

30-60 perc

Az első lenyomatvétel alkalmával különböző méréseket végzünk, kiértékeljük az anatómiai viszonyokat, fotókat készítünk (a tervezés és fogtechnikai munka miatt van rá szükség) illetve 2 lenyomatot veszünk, melynek alapján egyéni kanalakat készítünk a későbbi pontosabb lenyomatvételekhez. Szintén ezen alkalom során a a pácienssel együtt egy speciális táblázat segítségével kiválasztjuk a fogak pontos alakját, színét, típusát, méretét. Továbbá a BPS rendszer szerint rögzítjük az állcsontok körülbelüli viszonyát, mely megelőzi az ún. “támasztócsapos“ regisztrációt, mely már egy jóval pontosabb helyzetmeghatározást takar.

PROST-G-ST-IS-2~-~media--8a2a7a85--query.jpg

III. MÁSODIK LENYOMAT

30 perctől

Az első lenyomatvétel alapján elkészített egyéni kanalak segítségével precíz lenyomatot veszünk, mely pontosan lemintázza a szájképleteket, illetve információt ad azok mozgásáról is. Az egyéni kanalakba beépített ún. “gnatométer” nevű segédeszközzel regisztráljuk az állkapocsízület nyugalmi központi helyzetét. A harapás ezen regisztrálása merőben eltér a hagyományos sablonos harapásvételtől, mert ez által sokkal pontosabb végeredményt kapunk.

Image by Diana Polekhina

IV. FOGSOR PRÓBA

30 perc

A protézis későbbi megjelenését teszteljük a szájon belül. Ekkor a végleges fogak még viaszban ülnek a fogsor alaplemezén, amennyiben módosításra van szükség akár esztétikailag, akár a harapást illetően, ebben a fázisban még nyugodtan megtehető. Csak akkor visszük készre a fogsort, amikor már mindkét fél elégedett annak megjelenésével. Ha a fogpróbát megfelelőnek találtuk, a technikus készre viszi a pótlást, a viasz alaplemezt műanyagra cseréli.

IMG_0115 másolat.jpg

IV. FOGSOR ÁTADÁS

30 perc

A kész fogsort átadjuk, elmagyarázzuk annak használatát, részletes tájékoztatót és garanciális lapot adunk hozzá. 2 hét múlva kontroll következik, melyen megvizsgáljuk, van-e valahol feltörés, kényelmetlenség, majd ezeket korrigáljuk.

FOGORVOSI SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű ellátás minden fogászati problémára

ISMERJE MEG FOGORVOSAINKAT

Dr. Póti László

Fogorvos

Dr-Poti-Laszlo-Fogorvos-Debrecen (2).webp

Dr. Varga Orsolya

Fogorvos

Dr-Varga-Orsolya-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Kunka Árpád

Arc-állcsont szájsebész 

Dr-Kunka-Arpad-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Hidi Erika

Endodontus

Dr-Hidi-Erika-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Hadházi Zsófia

Parodontológus

Dr-Hadhazi-Zsófia-Fogorvos-Debrecen (1).webp
bottom of page