top of page
Panoramic x-ray image of teeth. Problem with wisdom tooth.jpg

//

KEZELÉSEK

BÖLCSESSÉGFOG ELTÁVOLÍTÁS DEBRECENBEN

FÁJDALOMMENTESEN
SZÁJSEBÉSZ SZAKORVOS ÁLTAL

A bölcsességfogak eltávolítására általában akkor kerül sor, amikor ezek a fogak problémákat okoznak vagy esetlegesen problémákat okozhatnak a jövőben. Ezen fogak nehezen hozzáférhető helyeken fejlődnek ki, a szájüreg hátsó részén, és gyakran nincs elegendő hely a fog teljes előtöréséhez. Fájdalom vagy kellemetlenség esetén, amely a bölcsességfogak kibújásával vagy fejlődésével kapcsolatos, a fogorvos gyakran javasolhatja az eltávolításukat. Ez a fájdalom gyakran a fogak nyomása vagy torlódása miatt következik be. Szintén gyakori ok az eltávolításra, ha a bölcsességfogak csak részben bújnak ki a fogívből. Ebben az esetben könnyen fertőződhetnek vagy kialakulhatnak ciszták a környező területeken, ami súlyosabb problémákhoz vezethet. Fogszuvasodás vagy fogínygyulladás is lehet indikáció az eltávolításra, különösen, ha a bölcsességfogak nehezen tisztítható területeken helyezkednek el. Emellett, ha a bölcsességfogak helyhiányt okoznak a szájüregben, és fogszabályozással kapcsolatosa problémákat generálnak, a fogorvos szintén az eltávolítás mellett dönthet. A bölcsességfogak eltávolítása személyre szabott döntés, és a részletes vizsgálat után ajánlott ezt a beavatkozást. Nem minden esetben szükséges eltávolításuk. Azonban az időben történő észlelés és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések rendkívül fontosak annak érdekében, hogy a bölcsességfogakkal kapcsolatos potenciális problémák ne okozzank súlyos szövődményeket.

//

MIÉRT A
POTIDENTAL?

​● Szakértő szájsebészünk a bölcsességfogak eltávolítására specializálódott, biztosítva a biztonságos és kényelmes beavatkozást.

 Megértjük, hogy minden páciens egyedi. Személyre szabottan foglalkozunk az Ön konkrét igényeivel, aggodalmaival és szorongásaival, biztosítva egy stresszmentes élményt.

 Tapasztalt szakembereink fejlett érzéstelenítési technikákat alkalmaznak, hogy fájdalommentes bölcsességfog-eltávolítást biztosítsanak.

​● Utókezelési tervünk célja a gyors gyógyulás elősegítése, minimalizálva az ágyéki időt és lehetővé téve, hogy könnyedén visszatérjen mindennapi tevékenységeihez.

 Szájsebész szakorvos végzi a beavatkozást, több mint tíz év tapasztalattal.

Évente több száz sikeres beültetést végzünk.

Man with extracted tooth after tooth removal surgery. Pain after tooth extraction.jpg

//

SZÁJSEBÉSZÜNK A NEHÉZ ESETEKET IS MEGOLDJA

Több mint ezer elvégzett műtét

Egyetemi háttér

Kizárólag sebészeti munkák végzése

Aktív előadó szakmai konferenciákon

Több mint tíz év sebészi tapasztalat

Empatikus, megnyugtató személyiség

Több éves ügyeleti tapasztalat

Tapasztalat extrém nehéz esetekben

potidental-arpi-web-1024x1024.jpg

Dr. Kunka Árpád

Maxillofaciális szájsebész szakorvos

2012-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően a Debreceni Egyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti osztályán dolgoztam. 2022-től a Debreceni egyetem szájsebészeti ambulanciáján dolgozom. Emellett több magánrendelőben is dolgozom szájsebészként. Fontosnak tartom, hogy bármely beavatkozást kellő körültekintéssel, alázattal és fájdalommentesen végezzünk. Rutinszerűen végzek műtéteket a bonyolultabb bölcsességfog eltávolítástól az összetettebb implantológiai esetekig. Legtöbben tartanak a fogsebészeti beavatkozásokról, így a legnagyobb elismerés számomra az, amikor sikerül eloszlatni pácienseim aggodalmát. Jó érzéssel tölt el, amikor egy bajba jutott páciensnek bizonyíthatom hogy, fájdalommentesen is lehet szájsebészeti ellátást végezni. A fogászat mellett a Debreceni Egyetem Élettani Intézetben végzem nagydoktori (PHD) képzésem. Kutatásom fő témája a fogeredetű fájdalmak pontos feltérképezése és a nyálmirigybetegségek diagnosztikája. Munkám során a betegellátás élvez prioritást, de az oktatásban is aktívan részt veszek magyar és angol nyelven.

//

MŰTÉT ELŐTT GONDOS TERVEZÉS SZÜKSÉGES
panoráma röntgen vagy CBCT mellett

A CT-vizsgálatok részletesebb képeket szolgáltatnak az állkapocs és a környező struktúrákról, így a fogorvos pontosan láthatja a bölcsességfogak növekedését, helyét és irányát.

A CT-vizsgálatokkal az orvosok jobban fel tudják mérni az esetleges szövődményeket, például az idegsebészeti kockázatokat vagy az állkapocs törésének veszélyét.

A CT-vizsgálat segíthet elkerülni a váratlan problémákat, előre látni a potenciális kockázatokat, és lehetővé teszi a sebésznek, hogy jobban felkészüljenek a beavatkozásra. Ezáltal a páciens számára biztonságosabb és hatékonyabb lehet a bölcsességfogakkal kapcsolatos kezelés.

different types of wisdom teeth problems

HOGYAN KÉSZÜLJÖN FEL A MŰTÉT IDŐSZAKÁRA?

Műtét Előtt

 • Szóljon az orvosának az aktuális gyógyszereiről, egészségügyi állapotairól és allergiáiról. Ez segíthet az orvosnak a megfelelő gyógyszerek és kezelési terv kiválasztásában.
   

 • Terveze úgy a műtét napját, hogy utána pihenni tudjon. Aznap és az azt követő néhány napban kerülni kell a nehéz fizikai tevékenységeket.
   

 • Ha dohányzik, próbálj meg abbahagyni a műtét előtt és után is egy ideig, mert a dohányzás lassíthatja, megzavarhatja a gyógyulást.
   

 • Készítsen elő otthon egy kis ápolási csomagot, beleértve a lágy élelmiszereket, jégzacskóta duzzanat csökkentésére, fájdalomcsillapítókat.

Műtét után

 • A dohányzás káros hatással lehet a gyógyulási folyamatra, mivel a nikotin csökkentheti a véráramlást és növelheti a gyulladást. Érdemes ideiglenesen lemondani a dohányzásról a gyógyulási időszak alatt.
   
 • Az első néhány órában és a műtét utáni napokban javasolt puha és könnyen rágatható ételeket fogyasztani. Kerülje az olyan ételeket, amelyek nehezen rágódnak és megterhelik a műtött területet.
   
 • A forró italokat, például kávét vagy teát, kerülje, mivel ezek stimulálhatják a vérkeringést és növelhetik a duzzanatot.
   
 • Kerülje a szívómozgásokat, például szívószálat vagy szívószippet, mivel ezek a mozgások növelhetik a véralvadási problémákat és megnövelhetik a gyógyulási időt.
   
 • Az alkohol fogyasztása is kerülendő a műtét utáni napokban, mivel az alkohol befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát és növelheti a vérzés kockázatát.
   
 • Foghúzás után általában ajánlott egy ideig tartózkodni a tejtermékek fogyasztásától.
   
 • Amennyiben varratok készültek, ezek eltávolítására a megbeszéltek szerint meg kell jelenni.

//

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST!

TEL:

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha nem tudjuk fogadni hívását, egy munkanapon belül mindenképp visszahívjuk!

//

ELŐTTE-UTÁNA - 120 DB ESETÜNK

Az itt láható fényképek rendelőnkben készültek és kizárólag nálunk készített munkák láthatóak rajtuk. A képre kattintva nagyban is megtekintheti az adott esetet.

//

ISMERJE MEG FOGORVOSINKAT

potidental-laci-web-1024x1024.jpg

Dr. Póti László

Vezető Fogorvos

Esztétikai Specialista

Fogorvosi diplomám megszerzését követően hét évig tanítottam a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán angol és magyar nyelven. Fő oktatási területeim a fogpótlástan, valamint a fogak preparációjának gyakorlati oktatása volt. Egyetemi munkám számomra legfontosabb eredménye hallgatóság szavazatai által 2018-ban elnyert Év Oktatója-díj. Az oktatóként eltöltött éveknek sokat köszönhetek, azonban végig éreztem, hogy inkább a gyakorlathoz van tehetségem. 2019 nyarán egyetemi pályafutásom véget ért, így teljes figyelmem a a saját tulajdonú rendelőnkben folyó kezelésekre irányul. Azon szerencsés emberek közé tartozom, akik munkájukban találják meg a kiteljesedésüket. Hivatásomra alkotóművészetként tekintek. A minimál invazív fogászatban hiszek, melynek alapja, hogy a foganyag minél kisebb mértékű roncsolásával végezzük a beavatkozásokat. A diploma megszerzése után tudatosan a fogászati héjak és betétek készítésére fókuszáltam, így ezen beavatkozások készítésében rendelkezem a legtöbb rutinnal. Pályafutásom során eddig több mint harminc fogászati kurzuson vettem részt, illetve aktív tagja vagyok több szakmai online portálnak. Legújabb szenvedélyem a mikroszkóppal végzett gyökérkezelések területe. A közösségi médiában rendszeresen teszek közzé fogászati jellegű érdekes fényképeket. Emellett több fogászati gyártó partnereként veszek részt anyagok tesztelésében és bemutatásában is. Hobbim a fogászati fényképezés, az általam végzett fogászati beavatkozások eredményeinek szakmai és művészi megörökítése.

potidental-orsi-web-1024x1024.jpg

Dr. Varga Orsolya

Fogorvos

Esztétikai Specialista

Dr. Varga Orsolya vagyok, a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi karán végeztem summa cum laude minősítéssel. Tíz éves tapasztalattal rendelkezem. Döntő többségben esztétikai jellegű fogászati beavatkozásokat végzek. Diplomám megszerzése óta több tucat továbbképzésen vettem részt angol és magyar nyelven is fogászati héjak és komplex kezelésektémakörökben. Az ellátás során a legmodernebb fogászati eljárásokat és eszközöket alkalmazom, előtérbe helyezvén a pácienseim igényeit és elvárásait. Mindig is az aprólékos munkát igényelő területek vonzottak, mivel ebben ilyen esetekben érvényesül leginkább a művészi szabadság. A fogászat számomra nem foglalkozás, hanem művészet, ezért mindig is egy olyan munkahely volt az álmom, ahol ezt a hozzáállást értékeli a rendelő vezetése és páciensköre is. Rendszeresen fotózom a munkáimat. A fényképes dokumentáció hozzájárul a fejlődésemhez, valamint a páciensek számára is kézzelfoghatóvá, érthetőbbé teszi egy fogorvos munkáját illetve annak minőségét. Nagyon örülök, hogy végre egy olyan csapatban dolgozhatok, ahol nem vagyok egyedül a szakmám iránti rajongással. A művészetek iránt kifejezetten érdeklődő embernek tartom magam. Harminc éve hegedülök. Emellett hobbim az népzenei stílusú éneklés és a néptánc. ​

potidental-arpi-web-1024x1024.jpg

Dr. Kunka Árpád

Arc-állcsont és Szájsebész Szakorvos

2012-ben végeztem a Debreceni Egyetem Általános Orvosi Karán. Ezt követően a Debreceni Egyetem Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti osztályán dolgoztam. 2022-től a Debreceni egyetem szájsebészeti ambulanciáján dolgozom. Emellett több magánrendelőben is dolgozom szájsebészként. Fontosnak tartom, hogy bármely beavatkozást kellő körültekintéssel, alázattal és fájdalommentesen végezzünk. Rutinszerűen végzek műtéteket a bonyolultabb bölcsességfog eltávolítástól az összetettebb implantológiai esetekig. Legtöbben tartanak a fogsebészeti beavatkozásokról, így a legnagyobb elismerés számomra az, amikor sikerül eloszlatni pácienseim aggodalmát. Jó érzéssel tölt el, amikor egy bajba jutott páciensnek bizonyíthatom hogy, fájdalommentesen is lehet szájsebészeti ellátást végezni. A fogászat mellett a Debreceni Egyetem Élettani Intézetben végzem nagydoktori (PHD) képzésem. Kutatásom fő témája a fogeredetű fájdalmak pontos feltérképezése és a nyálmirigybetegségek diagnosztikája. Munkám során a betegellátás élvez prioritást, de az oktatásban is aktívan részt veszek magyar és angol nyelven.

333660725_954094762681434_6453259106228768859_n.jpg

Dr. Hidi Erika

Endodontus szakfogorvos

Gyökérkezelő specialista

Tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán végeztem. Diplomám megszerzése utáni években klinikai rezidensként részt vettem az újonnan hazánkban is megjelenő Endodoncia szakképzésben, melyből szakvizsgámat 2022-ben szereztem meg. Magánrendelői tevékenységem során valamint a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karán szakorvosként évek óta részt veszek a speciális mikroszkópos, emelt szintű endodonciai ellátást igénylő, mások által reménytelennek és eltávolítandónak ítélt fogak megmentésében. Emellett részt veszek hallgatóink gyakorlati és elméleti képzésében angol és magyar nyelven egyaránt. Szívemhez legközelebb az endodonciai sebészet területe áll, így tudásom gyarapítása érdekében valamint, hogy a pácienseimnek még komplexebb ellátást tudjak nyújtani, 2023 elején megkezdtem második szakképzésemet a Dentoalveoláris sebészet területén. Számos beteg rendelkezik a gyökérkezeléssel kapcsolatban rossz érzéssel, félelemmel, célom munkám során hogy ezeket eloszlassam a fájdalommentes és minél komfortosabb kezelésélménnyel, nyugodt környezettel.

potidental-zsofi-web-1024x1024.jpg

Dr. Hadházi Zsófia

Parodontológus szakfogorvos

Ínykezelő specialista

Szakterületem a parodontológia, vagyis a fogágy megbetegedésének kezelése. A fogakat körülvevő íny és csont egészségének fenntartása minden egyéb fogászati beavatkozás alapját képezi, így fogágybetegséggel küzdő pácienseink először velem találkoznak a rendelőnkben, hogy aztán közös erővel állíthassuk meg ennek a betegségnek az előrehaladását.Engem ennek a szakterületnek a precizitása és kifinomultsága fogott meg, ahol a siker eléréséhez gondos, lelkiismeretes és türelmes hozzáállás szükséges. Különösen fontos számomra a pácienseimmel való kommunikáció, a fesztelen légkör, valamint az otthoni szájápolás alapelveinek átadása. 2015-ben elvégeztem a nemzetközileg elismert iTOP (egyénre szabott szájhigiénés profilaxis) kurzust, azóta célkitűzésem minden páciensem esetében a lehető legalaposabb, otthon is elvégezhető szájápolási módszer megtanítása. Magánrendelői tevékenységeim mellett főállásban a Debreceni Egyetem Fogorvostudományi Karának Parodontológiai Tanszékén dolgozom szakorvosként, ahol részt veszek a fogorvostanhallgatók oktatásában is, magyar és angol nyelven egyaránt. Hazai és nemzetközi továbbképzések aktív résztvevője vagyok, igyekszem folyamatosan bővíteni tudásomat. A fogorvoslás mellett érdeklődési körömbe tartozik még a zene és az angol nyelv, második diplomám megszerzése óta orvos – és egészségtudományi szakfordítóként is tevékenykedem.

//

Akik már bizalmat szavaztak nekünk

Dr. VÁRVÖLGYI TÜNDE

,,Sokáig kerestem egy jó szakembert, orvosként jobban belelátok a társszakmák működésébe.
Nagyon sokan ajánlották és valóban minden elképzelésemet felülmúlta.
Maximalista, precíz, betegközpontú, lelkiismeretes, empatikus, közvetlen. Egy profi. A beavatkozás teljesen fájdalommentes volt, az egész csapat folyamatosan Rád figyel, teljes az összhang, a környezet elegáns, exkluzív. Az eredmény pedig egyszerűen kifogástalan volt minden esetben."

bottom of page