top of page
WM-Screenshots-20240408195626-compressed1-ezgif.com-jpg-to-webp-converter.webp

FOGLALJON IDŐPONTOT 

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha nem tudjuk fogadni hívását, egy munkanapon belül mindenképp visszahívjuk!

BÖLCSESSÉGFOG MŰTÉT DEBRECEN

MOSOLY

A LEGSZEBB ÉKSZER A

BÖLCSESSÉGFOGAT MIKOR KELL KIHÚZNI?

A bölcsességfogak eltávolítására általában akkor kerül sor, amikor ezek a fogak problémákat okoznak vagy esetlegesen problémákat okozhatnak a jövőben. Ezen fogak nehezen hozzáférhető helyeken fejlődnek ki, a szájüreg hátsó részén, és gyakran nincs elegendő hely a fog teljes előtöréséhez.

Fájdalom vagy kellemetlenség esetén, amely a bölcsességfogak kibújásával vagy fejlődésével kapcsolatos, a fogorvos gyakran javasolhatja az eltávolításukat. Ez a fájdalom gyakran a fogak nyomása vagy torlódása miatt következik be.

Szintén gyakori ok az eltávolításra, ha a bölcsességfogak csak részben bújnak ki a fogívből. Ebben az esetben könnyen fertőződhetnek vagy kialakulhatnak ciszták a környező területeken, ami súlyosabb problémákhoz vezethet.

Fogszuvasodás vagy fogínygyulladás is lehet indikáció az eltávolításra, különösen, ha a bölcsességfogak nehezen tisztítható területeken helyezkednek el. Emellett, ha a bölcsességfogak helyhiányt okoznak a szájüregben, és fogszabályozással kapcsolatosa problémákat generálnak, a fogorvos szintén az eltávolítás mellett dönthet.

A bölcsességfogak eltávolítása személyre szabott döntés, és a részletes vizsgálat után ajánlott ezt a beavatkozást. Nem minden esetben szükséges eltávolításuk. Azonban az időben történő észlelés és a rendszeres fogorvosi ellenőrzések rendkívül fontosak annak érdekében, hogy a bölcsességfogakkal kapcsolatos potenciális problémák ne okozzank súlyos szövődményeket.

BÖLCSESSÉGFOG HÚZÁS UTÁN

 • A dohányzás káros hatással lehet a gyógyulási folyamatra, mivel a nikotin csökkentheti a véráramlást és növelheti a gyulladást. Érdemes ideiglenesen lemondani a dohányzásról a gyógyulási időszak alatt.
   

 • Az első néhány órában és a műtét utáni napokban javasolt puha és könnyen rágatható ételeket fogyasztani. Kerülje az olyan ételeket, amelyek nehezen rágódnak és megterhelik a műtött területet.
   

 • A forró italokat, például kávét vagy teát, kerülje, mivel ezek stimulálhatják a vérkeringést és növelhetik a duzzanatot.
   

 • Kerülje a szívómozgásokat, például szívószálat vagy szívószippet, mivel ezek a mozgások növelhetik a véralvadási problémákat és megnövelhetik a gyógyulási időt.
   

 • Az alkohol fogyasztása is kerülendő a műtét utáni napokban, mivel az alkohol befolyásolhatja a gyógyszerek hatékonyságát és növelheti a vérzés kockázatát.
   

 • Foghúzás után általában ajánlott egy ideig tartózkodni a tejtermékek fogyasztásától.
   

 • Amennyiben varratok készültek, ezek eltávolítására a megbeszéltek szerint meg kell jelenni.

MIÉRT A
POTIDENTAL?

Több mint tíz  év sebészi rutin

Prémium felszereltség

Jelentős rutin nehéz esetekben is

Évente több száz szájsebészeti műtét

Empatikus hozzállás

Egyetemi háttér

ezgif.com-jpg-to-webp-converter.webp

BÖLCSESSÉGFOG MŰTÉT ELŐTT

A CT-vizsgálatok részletesebb képeket szolgáltatnak az állkapocs és a környező struktúrákról, így a fogorvos pontosan láthatja a bölcsességfogak növekedését, helyét és irányát.

A CT-vizsgálatokkal az orvosok jobban fel tudják mérni az esetleges szövődményeket, például az idegsebészeti kockázatokat vagy az állkapocs törésének veszélyét.

A CT-vizsgálat segíthet elkerülni a váratlan problémákat, előre látni a potenciális kockázatokat, és lehetővé teszi a sebésznek, hogy jobban felkészüljenek a beavatkozásra. Ezáltal a páciens számára biztonságosabb és hatékonyabb lehet a bölcsességfogakkal kapcsolatos kezelés.

WM-Screenshots-20240408200526-compressed.webp

HÍVJA FOGÁSZATUNKAT MOST!

Amennyiben szeretne időpontot egyeztetni, kérjük az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal. Ha nem tudjuk fogadni hívását, egy munkanapon belül mindenképp visszahívjuk!

ELŐTTE-UTÁNA FOGÁSZATI KEZELÉSEINK

Az itt láható fényképek rendelőnkben készültek és kizárólag nálunk készített munkák láthatóak rajtuk. A képre kattintva nagyban is megtekintheti az adott esetet.

Porcelán Héj
90-Fogorvos_Debrecen_potidental (91).webp
Cirkon korona Debrecen
94-Fogorvos_Debrecen_potidental (95).webp
109-Fogorvos_Debrecen_potidental (110).webp
Emax korona Debrecen

FOGORVOSI SZOLGÁLTATÁSAINK

Teljeskörű ellátás minden fogászati problémára

ISMERJE MEG FOGORVOSAINKAT

Dr. Póti László

Fogorvos

Dr-Poti-Laszlo-Fogorvos-Debrecen (2).webp

Dr. Varga Orsolya

Fogorvos

Dr-Varga-Orsolya-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Kunka Árpád

Arc-állcsont szájsebész 

Dr-Kunka-Arpad-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Hidi Erika

Endodontus

Dr-Hidi-Erika-Fogorvos-Debrecen (1).webp

Dr. Hadházi Zsófia

Parodontológus

Dr-Hadhazi-Zsófia-Fogorvos-Debrecen (1).webp
bottom of page