Szolgáltatások

 
Implantátum

Több fajta implantátum márkából

A foghiány káros következményei a csökkent rágóképesség, a szomszédos fogak túlterhelődése, dőlése, elmozdulása. Ezen kívül a mosolyzónában található fogak hiánya a beszédet is akadályozhatja és esztétikai problémát is jelent. A hiányzó fogak pótlásának egyik tartós módja az implantáció, vagyis egy titánból készült műfoggyökér beültetése az egykori fog helyére, ami funkcionálisan helyettesíti a valódi foggyökeret. Erre rögzül később a felépítmény és a fogpótlás. 

A fogbeültetést nem lehet elvégezni, ha nem megfelelő a páciens szájhigiéniája, vagy ha nem áll rendelkezésre elegendő állcsontmennyiség. Ezen esetekben parodontális kezelésre vagy csontpótlásra lehet szükség, melyet kollégáink végeznek el. 

 
Cirkónia fogpótlások

Monolitikus és rétegzett techikával

A páciensek között napjainkban egyre népszerűbb megoldás ez a valójában már évtizedek óta jelenlévő technológia. A cirkónia mechanikai tulajdonságai miatt képes a fogászati fémeket kiváltani, ezáltal törések veszélye nékül készülhetnek fémet nem tartalmazó fogművek. A cirkónia alapú fogpótlások általában élethűbbek, és nem kell számolni fémallergiával sem. Mivel kizárólag számítógéppel vezérelt marógépek segítségével készülnek, így pontosságuk mindig igen magas szintű.

 
E.max fogpótlások

Koronák, héjak, betétek

Az E.max a forgalomban kapható kerámia technológiák egyik legújabb képviselője. A jelenkor fogászatának egyik legmodernebb anyaga, melynek segítségével a cirkóniánál is szebb megjelenésű fogpótlások készíthetők. Előnye, hogy vékony rétegvastagságban sem törékeny. E.max anyagból készülhetnek héjak, betétek, koronák. Beragasztásuk nagy precizitást és szakértelmet igényel, melyet klinikánkon biztosítunk.

 
Fogeltávolítás

Bölcsességfogak és betört gyökerek

Rendelőnben alapvelnek tekinthető, hogy  a fogeltávolítást azon orvosnak kell befejeznie, aki elkezdte. Ebből kifolyólag soha nem utalunk tovább egy esetet sem, mert a nehéz eseteket kizárólag szájsebész szakorvosunk végzi el. Az arc- állcsont sebészeti hátterének köszönhetően sebész kollegánk elvállal ideghez közeli, bonyolult eseteket is. Fogeltávolítást érzéstelenítésben végezzük és szükség esetén azonnali csontpótló eljárásokkal megalapozzuk a későbbi implantátum behelyezés anatómia követelményeit. A rendelő felszereltsége lehetővé teszi, hogy bármilyen szájsebészeti műtétet helyben elvégezzünk.

 
Tömések

Prémium kompozit tömőanyagokból

Rendelőnk kiemelt profilja az esztétikai tömések csúcsminőségben történő készítése.Gyakori tévhit, hogy  a fogszínű, esztétikai töméseket 4-5 évente szükséges kicserélni. Tény, hogy az amalgámot felváltó fogszínű tömőanyagok igen érzékenyek kivitelezésbeli hibákra, így ezek a hibák a tömések idő előtti elszíneződéséhez, alászuvasodásához vezetnek.Tapasztalataink szerint azonban ha a fog tömése során megfelelő körültekintéssel, időt és odafigyelést nem sajnálva járunk el, a fog épsége és egészsége hosszú éveken át megőrizhető.

 
Mosolytervezés

Digitális technológiákkal

Professzionális fotósorozat, valamint mintakészítés alapján szemléltethető a tervezett változtatás a kezelés megkezdése előtt. Mosolytervezés készítését a megjelenést nagyban megváltoztató beavatkozások elvégzése előtt célszerű elvégezni.

Pácienseink számára fontos kiemelni, hogy a mosolytervezéskor kapott képek vezetik a  fogorvosi munkát, de a jelenkor technológiája mellett nem képesek a végleges munkákkal megyegyező eredményt megjeleníteni. Rendelőnkben a mosolytervezés célja a döntés segítése és az irreális elvárások kizárása

 
Kofferdam izolálás

A nedvességmentes kezelésért

A fogak helyreállítása során alkalmazott fogászati anyagok rendkívül érzékenyek a nedvességre. A kofferdam izolálás a fogak teljeskörű elzárását jelenti a szájüregi nedvességtől. Maga  a beavatkozás egy gumi lepedő felhelyezéséből áll, melyet a fogakon rögzítünk. A külföldön rutinszerűen alkalmazott technológia hazánkban nem terjedt el. A kofferdam izolálás tiszta és jól belátható munkaterületet biztosít a fog ellátása során, miközben megakadályozza, hogy bármi a szájüregbe kerüljön, legyen szó amalgám törmelékről, vagy egyéb vegyszerekről. 

Rendelőnkben fogtömések készítését, gyökérkezeléseket, fogpótlások ragasztását kizárólag kofferdam izolálás segítségével végezzük.

 
Betét - Inlay

E.max, Kompozit, Arany

A betét olyan tömés, amely szájüregen kívül, fogtechnikusi együttműködéssel készül, hogy aztán a csiszolt üregben ragasztással rögzítsük. A koronához viszonyítva általában jóval kevesebb foganyag elvételével elkészíthető. A tömésekkel szembeni fő előnyük, hogy a fog megerősítése által fokozzák annak törésekkel szembeni ellenállását. Formailag tökéletesen utánozzák az ép fog összes esztétikai és funkcionális szerepét. Az eljárás a gyökérkezelésen átesett, illetve nagy fokú anyagveszteséggel rendelkező őrlőfogak legmagasabb szintű ellátását teszi lehetővé. Anyagukat tekintve készülhetnek aranyból, kerámiákból, vagy kompozitból, mely egy fogászati műanyag.

 
Ideiglenes fogpótlások

Rendelőben azonnal készítve

A végleges fogpótlások elkészüléséig sem hagyjuk pácienseinket ideiglenes fogpótlás nélkül. Egy korrekt módon kialakított, esztétikus ideiglenes fogpótlás a magabiztos megjelenés és a zavartalan táplálkozás elengedhetetlen része, valamint a lecsiszolt fogakat  megvédi a  hő- és mechanikai ingerek káros hatásaitól.

Sok esetben egy nem megfelelően elkészített korábbi fogpótlás hozzájárulhat a fogínysorvadás kialakulásához, ilyenkor rendkívül fontos a hibás pótlás eltávolítása és egy szakmailag korrekt, precíz ideiglenes fogpótlás elkészítése, amelyet a páciens a parodontális kezelések alatt is visel. Amikor a fogágy egészsége helyreállt, elkészülhet a végleges fogpótlás, immár gyógyult ínyviszonyok között.

 
Gyökérkezelés

Akár mikroszkópos nagyításban

A fogak eltávolítása helyett gyökérkezelés segítségével megtartható a saját fog.  A kezelés során a gyökércsatorna rendszer feltárása és tisztítása történik meg a legmodernebb gépi gyökérkezelő rendszerek és átöblítő folyadékok segítségével. A beavatkozás szükséges lehet hosszan tartó, sajgó fogfájdalom esetén. A lakosság számára nem ismert tény, hogy sok esetben tünet nélkül is kialakulhat a fog elhalása. Ebben az esetben a kezeletlen, fertőzött, fel nem tárt gyökércsatornák a szervezetet éveken át fertőzve gócbetegséget okozhatnak. Köztudott, hogy a gyökérkezelés egy rettegett fogászati beavatkozás, azonban napjainkban hosszú évekkel megnyújthatja a fogak elvesztésének bekövetkeztét. Korszerű érzéstelenítési eljárások mellett nem jár komoly fájdalommal.

 
Parodontológia

Az íny szakterülete

A parodontológia a fogágy betegségeinek kezelését célzó szakterület. Mivel a fogínysorvadás (parodontitis) okai különbözőek lehetnek, a betegség lefolyása pedig egyénenként eltérő, a kezelést egyénre szabottan kell megtervezni. Ez nagyban függ attól, hogy a páciens a betegség lefolyásának mely fázisában jelentkezik rendelésünkön. Sok esetben sajnos nem kiküszöbölhető a menthetetlen fogak eltávolítása. Kezeléseink magukban foglalják a fogkőeltávolítást, illetve a fogak mellett kialakult úgynevezett kóros tasakok tisztítását, „kürettálását”. Bizonyos esetekben mély tasakok esetén helyi érzéstelenítésben elvégzett parodontális műtétekre is szükség lehet. Pácienseink utógondozása, rendszeres kontrollálása akár egy életen át is tarthat, hogy a kapott eredményt minél tovább megőrizzük.

 
Üzenet

© Dr. Póti László