Foghéj kerámiából Debrecenben

Ínyplasztika és kerámia héj

Ennél az esetnél komplex megoldásra volt szükség, mely több hónapot vett igénybe. Páciensünk mosolygáskor túl sok ínyt mutatott, ami sok esetben nem előnyös. Először ennek korrekciója volt szükséges, melyet ínyplasztikai műtéttel oldottunk meg.  Az ínyen végzett beavatkozás gyógyulta után hat darab kerámia héjakkal tettük szebbé az elkopott fogakat.

Kopott metszőfogak helyreállítása kerámia héjakkal

Páciensünk azért fordult hozzánk, mert savhatás következtében  a metszőfogai nagymértékben elkoptak.  Igyekeztünk olyan módszert választani helyreállításukra, mellyel a meglévő foganyag a legjobban megőrizhető. Jelen esetben ez kerámia héjak alkalmazását jelentette.

Foglaljon időpontot most!

Egyedi nyitva tartás szerint dolgozunk, ezért látogatása előtt telefonos bejelentkezés szükséges.
Amennyiben szeretne velünk időpontot egyeztetni, kérjük, az alábbi telefonszámon vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Időpontfoglalás: +36 20 212 0202

·      Csírahiány kezelése kerámia héjjal

Páciensünk csírahiányos volt, ami azt jelenti, hogy a kismetsző fogai nem fejlődtek ki. A probléma orvoslására trükkös megoldást kellett alkalmaznunk, mellyel a szemfogakat kismetszőkké, a kisőrlőket pedig szemfoggá alakítottuk. Közben figyelnünk kellett arra is, hogy a fogak arányainak harmóniáját túlzott mértékben ne változtassuk meg. A gondos tervezésnek hála sikerült kielégítő eredményt elérnünk.

Kerámia héjak gyökérkezelt fogakon

Egy baleset következtében páciensünknél a két középső metszőfog elszíneződött. Miután a jobb oldali metszőfognál belső fehérítéssel elértük a kívánt alapszínt, koronát, valamint héjakat készítettünk annak érdekében, hogy kikorrigáljuk a pozíciós eltéréseket. A végeredmény magáért beszél.

Betegünk egy kiesett tömés miatt kereste fel rendelőnket.  Munkájából kifolyólag rengeteget találkozik és tárgyal emberekkel, így nagyon fontos számára hogy mosolya tökéletes legyen. Miután megismertettük vele a rendelkezésre álló lehetőségeket, úgy döntött belevág egy nagyobb kezelésbe. A fogak elszíneződései miatt először is egy alapos otthoni fogfehérítésre volt szükség. A kerámia héjak színének sokkal világosabbat választottuk az eredeti fogszínhez képest. A fogszabályzó készülék nem jöhetett számításba, így a pozíciót eltéréseket igyekeztük a lehető legnagyobb mértékben korrigálni a héjakkal. A képen látható „utána fotó” a  három éves kontrollvizsgálaton készült.

Esztétikai hibák korrigálása kerámia héjjal

Betegünk fogsorát évekkel ezelőtt baleset érte. Ennek következtében a fogakat gyökérkezelték, valamint tömésekkel látták el. Az évek során ezek a fogak azonban elszíneződtek, ami esztétikailag nagyon zavaróvá vált számára. Ezeket az esztétikai hibákat debreceni rendelőnkben két kerámia héj alkalmazásával sikerült kijavítanunk.